Купуване на криптовалута – фондова борса, валутна борса, копач на криптовалути – Asic Pro

Jul 20, 2023 Sponsored article

Инвестирането в криптовалути е все по-популярна тема. Закупуването на електронни монети на борса обаче не е единственият начин да ги придобиете и винаги си струва да обмислите и други, също толкова интересни опции.

Инвестиране или използване?

Криптовалутата е цифрова система за плащане, която не разчита на банките да проверяват трансакциите. Това е peer-to-peer система, която позволява на всеки да изпраща и получава плащания навсякъде. Вместо да бъдат физически пари, пренасяни и обменяни в реалния свят, плащанията в криптовалута съществуват единствено като цифрови записи в онлайн база данни, описващи конкретни транзакции. Когато прехвърляме средства в криптовалути, транзакциите се записват в публична книга, което позволява да се използва почти анонимно.

Криптовалутните единици се създават чрез процес, наречен копаене, който включва използване на компютърна мощност за решаване на сложни математически проблеми, които генерират монети. Потребителите могат също така да купуват валути от брокери и след това да ги съхраняват и харчат, използвайки портфейли за криптовалута, за да извършват плащания или да инвестират в тях с цел печалба.

Въпреки че криптовалутите съществуват от 2009 година, приложенията на блокчейн технологията продължават да изумяват финансово и практически и се очаква да се развиват все повече и повече в бъдеще. Трансакциите, включващи облигации, акции и други финансови активи, евентуално биха могли да се търгуват с помощта на тази технология, ако използването й стане широко разпространено!

Поръчайте крипто майнер

Купете и започнете да копаете криптовалути

Купуване на криптовалута – фондова борса

За да закупите криптовалута, първо трябва да изберете борса за криптовалута или валутна борса.

Борсата за криптовалути е платформа, където купувачи и продавачи се срещат, за да търгуват криптовалути. Фондовите борси често имат сравнително ниски такси, но обикновено имат по-сложни интерфейси с множество видове транзакции и усъвършенствани диаграми на ефективността, което може да ги направи плашещи за новите инвеститори в криптовалути.

Някои от най-известните борси за криптовалута са Coinbase, Gemini и Binance US. Докато стандартните интерфейси за търговия на тези компании може да затруднят начинаещите, особено тези без опит в търговията, те също така предлагат удобни за потребителя и лесни опции за закупуване. Удобството обаче има цена, тъй като удобните за начинаещи опции таксуват значително повече, отколкото би струвало закупуването на същата криптовалута през стандартния интерфейс за търговия на всяка платформа.

Някои борси Ви позволяват да купувате криптовалута само с помощта на друга криптовалута, което означава, че трябва да намерите друга борса, за да купите токените, които предпочитаната от Вас борса приема, преди да можете да започнете да търгувате с криптовалути на тази платформа.

Купуване на криптовалута – валутна борса

Поради объркващия интерфейс на борсите за криптовалута, има моменти, когато експертите препоръчват да закупите първата си електронна монета в онлайн бюро за обмен на валута. В такова обменно бюро могат да се извършват два вида транзакции: фиатни пари към крипто и крипто към крипто. Всяко обменно бюро изпраща криптовалутата в личния портфейл на потребителя.

Тогава се изисква проверка на самоличността – поради разпоредбите на Европейския съюз. За разлика от борсите обаче, има обменни бюра, които изискват регистрация, което позволява търговия, като по този начин се заобикалят стъпките за създаване на акаунт и проверка на данните.

Купуване на криптовалута – копач на криптовалута

Добивът на криптовалута е процесът, чрез който транзакциите между потребителите се проверяват и добавят към публичната книга на блокчейна. Процесът на копаене също е отговорен за добавянето на нови монети към съществуващото циркулиращо предлагане и е един от ключовите елементи, които позволяват на криптовалутите да работят като децентрализирана peer-to-peer мрежа без необходимост от външен централен орган.

Биткойн е най-популярният и зрял пример за криптовалути, които могат да се копаят, но си струва да се отбележи, че не всички криптовалути могат да бъдат получени по този начин – всичко зависи от алгоритъма, който разработчикът използва. Добивът на биткойни например се основава на консенсусен алгоритъм, наречен доказателство за работа.

Копачът е участник в мрежата, който събира трансакции и ги организира в блокове. Всеки път, когато се направи трансакция, всички участници в мрежата я получават и проверяват нейната валидност. След това копачите събират тези трансакции от паметта и започват да ги сглобяват в блок. В замяна на този принос към мрежата, копачите се възнаграждават под формата на изкопани единици криптовалута.

Копаенето на криптовалути обаче не е безплатна дейност – то използва основно ресурсите на процесора на компютъра. Ето защо повечето копачи използват специално оборудване, наречено копач на криптовалута, за да направят това.

Поръчайте крипто майнер

Купете и започнете да копаете криптовалути

Копачът на криптовалути – Asic Pro– добро решение?

Копачът за криптовалути Asic Pro работи на принципа на ASIC чип, специален дизайн, използван само при копаене на криптовалути. Това е удобно малко устройство, във форма напомняща на USB или флашка.

Копачът за криптовалута Asic Pro работи директно от кутията с минимално време за настройка, което означава, че е добър избор и за начинаещи, тъй като всичко, което трябва да направите, е да го включите и по-голямата част от конфигурацията ще се извърши автоматично. Ако просто тествате копаене на криптовалута или се нуждаете от още малко мощност и не искате да изпразвате джобовете си, копача на криптовалута Asic Pro е идеалното решение. Ако можем да си позволим много от тези малки машини, можем да изградим хубава майнинг ферма евтино.

Как да получа достъп до копача на криптовалута Asic Pro? Поръчките трябва да се направят на уебсайта на производителя или чрез посредник. Чат с представител ще опише как работи копачът Asic Pro и след това устройството ще бъде изпратено по пощата.

Ако искаме да започнем да инвестираме или да използваме криптовалути, ние, следователно, имаме редица различни опции – закупуване на фондова борса, на валутна борса или копаене на електронни монети сами с копач на криптовалута. Препоръчителната опция е копачът на криптовалута Asic Pro, който е идеален за получаване на първата Ви криптовалута, без да натоварвате джоба си.