Kupovanje kriptovaluta – burza, mjenjačnica, kopač kriptovaluta Asic Pro

Jul 20, 2023 Sponsored article

Ulaganje u kriptovalute je uvijek popularna tema. Međutim, kupnja e-kovanica na mjenjačnici nije jedini način za njihovo stjecanje i uvijek vrijedi razmotriti i druge, jednako zanimljive opcije.

Investiranje ili korištenje?

Kriptovaluta je digitalni sustav plaćanja koji se ne oslanja na banke za provjeru transakcija. To je peer-to-peer sustav koji svakome omogućuje slanje i primanje plaćanja bilo gdje. Umjesto da se radi o fizičkom novcu koji se prenosi i razmjenjuje u stvarnom svijetu, plaćanja kriptovalutom postoje isključivo kao digitalni unosi u online bazi podataka koji opisuju određene transakcije. Kada prenosimo sredstva u kriptovalutama, transakcije se bilježe u javnoj knjizi, što omogućuje njezino korištenje gotovo anonimno.

Jedinice kriptovalute stvaraju se procesom koji se naziva kopanje ili rudarenje, a koji uključuje korištenje računalne snage za rješavanje složenih matematičkih problema koji generiraju novčiće. Korisnici također mogu kupovati valute od brokera, a zatim ih pohraniti i potrošiti koristeći novčanike za kriptovalute za plaćanja ili ulagati s njima radi zarade.

Iako kriptovalute postoje od 2009. godine, primjena blockchain tehnologije i dalje zadivljuje financijski i praktično, a očekuje se sve više i više u budućnosti. Transakcijama koje uključuju obveznice, dionice i drugu financijsku imovinu moglo bi se na kraju trgovati pomoću ove tehnologije ako njezina upotreba postane još popularnija!

Naručite kripto rudar

Kupite i počnite rudariti kriptovalute

Kupovanje kriptovaluta – burza

Da biste kupili kriptovalutu, prvo morate odabrati burzu kriptovaluta ili mjenjačnicu kriptovaluta.

Burza kriptovaluta platforma je na kojoj se kupci i prodavači susreću radi trgovanja kriptovalutama. Burze često imaju relativno niske naknade, ali obično imaju složenija sučelja s više vrsta transakcija i naprednim dijagramima izvedbe, što ih može učiniti zastrašujućim za nove ulagače u kriptovalute.

Neke od najpoznatijih mjenjačnica kriptovaluta su Coinbase, Gemini i Binance.US. Dok standardna trgovačka sučelja ovih tvrtki mogu preopteretiti početnike, posebno one bez iskustva u trgovanju, ona također nude jednostavne mogućnosti kupnje prilagođene korisniku. Praktičnost, međutim, ima svoju cijenu jer opcije prilagođene početnicima naplaćuju znatno više nego što bi koštala kupnja iste kriptovalute kroz standardno sučelje za trgovanje svake platforme.

Neke vam mjenjačnice dopuštaju samo kupnju kriptovalute pomoću druge kriptovalute, što znači da morate pronaći drugu mjenjačnicu za kupnju tokena koje vaša preferirana mjenjačnica prihvaća prije nego što počnete trgovati kriptovalutama na toj platformi.

Kupovanje kriptovaluta – razmjena valuta

Zbog zbunjujućih sučelja na mjenjačnicama kriptovaluta stručnjaci ponekad preporučuju kupnju vašeg prvog elektroničkog novčića u online mjenjačnici. U takvoj mjenjačnici mogu se obavljati dvije vrste transakcija: fiat-to-crypto i crypto-to-crypto. Svaka mjenjačnica šalje kriptovalutu u osobni novčanik korisnika.

Zatim je potrebna provjera identiteta – zbog propisa EU-a. Međutim, za razliku od mjenjačnica, postoje mjenjačnice koje zahtijevaju registraciju, što omogućuje trgovanje, čime se zaobilaze koraci stvaranja računa i provjere podataka.

Kupovanje kriptovaluta – kopač kriptovaluta

Kopanje kriptovalute je proces kojim se transakcije između korisnika provjeravaju i dodaju u javnu knjigu blockchaina. Proces kopanja također je odgovoran za dodavanje novih kovanica postojećoj cirkulirajućoj opskrbi i jedan je od ključnih elemenata koji omogućuju kriptovalutama da rade kao decentralizirana peer-to-peer mreža bez potrebe za vanjskim središnjim autoritetom.

Bitcoin je najpopularniji i najzreliji primjer kriptovaluta koje se mogu kopati, ali vrijedi napomenuti da se sve kriptovalute ne mogu dobiti na ovaj način – sve ovisi o algoritmu koji programer koristi. Bitcoin kopanje, na primjer, temelji se na konsenzusnom algoritmu koji se zove Dokaz o radu.

Kopač je čvor u mreži koji prikuplja transakcije i organizira ih u blokove. Svaki put kada se napravi transakcija, svi čvorovi u mreži je primaju i provjeravaju njezinu valjanost. Čvorovi kopanja zatim prikupljaju te transakcije iz memorije i počinju ih sastavljati u blok. Zauzvrat za ovaj doprinos mreži, kopači su nagrađeni u obliku iskopanih jedinica kriptovalute.

Međutim, kopanje kriptovaluta nije besplatna aktivnost – ono uglavnom koristi CPU resurse računala. Stoga većina kopača za to koristi posebnu opremu, zvanu kopači kriptovaluta.

Naručite kripto rudar

Kupite i počnite rudariti kriptovalute

Kopač kriptovaluta Asic Pro– razumno rješenje?

Asic Pro kopač kriptovaluta radi na principu ASIC čipa, posebnog dizajna koji se koristi samo u kopanju kriptovaluta. Radi se o praktičnom malom uređaju, koji oblikom podsjeća na USB ili flash pogon.

Kopač kriptovaluta Asic Pro radi izravno iz kutije uz minimalno vrijeme postavljanja, što znači da je dobar izbor i za početnike, jer sve što trebate učiniti je priključiti ga i većina konfiguracije će se sama obaviti. Ako jednostavno testirate kopanje kriptovalute ili vam je potrebna snaga, a ne želite isprazniti džepove u isto vrijeme, Asic Pro kopač kriptovalute savršeno je rješenje. Ako si možemo priuštiti puno ovih malih strojeva, možemo jeftino izgraditi lijepu farmu za kopanje kriptovaluta.

Kako mogu dobiti pristup Asic Pro kopaču kriptovaluta? Narudžbe treba poslati proizvođaču na web stranici ili putem posrednika. U razgovoru s predstavnikom opisat će se kako Asic Pro kopač radi, a zatim će uređaj biti poslan poštom.

Ako želimo početi ulagati ili koristiti kriptovalute, imamo, dakle, više različitih opcija – kupnja na burzi, na mjenjačnici ili samo kopanje e-kovanica pomoću kopača kriptovaluta. Preporučena opcija je Asic Pro kopač kriptovaluta, koji je idealan za dobivanje prve kriptovalute bez opterećenja vašeg džepa.