Kriptovaluta vásárlása – tőzsde, pénzváltó, Kriptovaluta ásó  Asic Pro

Jul 20, 2023 Sponsored article

A kriptovalutákba történő befektetés egy folyamatosan népszerű téma. Az e-pénzek tőzsdén történő megvásárlása azonban nem az egyetlen mód a megszerzésükre, és mindig érdemes mérlegelni más, ugyanennyire érdekes opciókat is.

Befektetés vagy használat?

A kriptovaluta egy digitális fizetési rendszer, amely a tranzakciók igazolása céljából nem szorul a bankokra. Ez egy peer-to-peer rendszer, ami bárkinek, bárhonnan lehetővé teszi fizetések indítását és fogadását. Fizikai, magunknál hordott és a valós világban beváltott pénz jelleg helyett a kriptovalutás fizetések csak a konkrét tranzakciókat az internetes adatbázisban leíró digitális bejegyzésekként léteznek. Amikor kriptovalutában utalunk át összegeket, a tranzakciók egy nyilvános főkönyvben kerülnek rögzítésre, ami lehetővé teszi a rendszer csaknek teljesen anonim használatát.

A kriptovaluta-egységek a bányászat nevű folyamat során keletkeznek, amelynek lényege a számítógép teljesítményének felhasználása összetett matematikai problémák megoldására, amelyek az érméket generálják. A felhasználók vásárolhatnak valutákat brókerektől is, majd ezt követően tárolhatják és kiadhatják azokat kriptografikus pénztárcák segítségével, hogy aztán a segítségükkel fizetéseket indíthassanak vagy haszon érdekében befektethessék őket.

Bár a kriptovaluták 2009 óta léteznek, a blokklánc-technológia felhasználási lehetőségei még mindig bámulatot keltenek pénzügyi és gyakorlati téren, a jövőben pedig a várakozások szerint még több más területen is. Végső soron váltókra, részvényekre és más pénzügyi aktívákra is kiterjedő tranzakciók is képezhetik az e technológia felhasználásával bonyolított forgalom tárgyát, ha használata kellően elterjed!

Rendeljen kriptobányászt

Vásároljon és kezdje el bányászni a kriptovalutákat

Kriptovaluta vásárlása – tőzsde

Kriptovaluta vásárlása érdekében először ki kell választani egy kriptovaluta-váltót vagy -tőzsdét.

A kriptovaluta-tőzsde egy webes felület, amelyen vásárlók és eladók találkoznak azért, hogy kriptovalutákkal kereskedjenek. A tőzsdék díjai gyakran viszonylag alacsonyak, de általában összetettebb kezelőfelülettel rendelkeznek, amely számos lehetséges tranzakciót és fejlett teljesítmény-grafikonokat tartalmaz, ami elriaszthatja az új kriptografikus befektetőket.

Néhány a legismertebb kriptovaluta-tőzsde közül a Coinbase, a Gemini és a Binance.US. Bár e cégek standard kereskedelmi kezelőfelületei túl bonyolultnak tűnhetnek a kezdők számára, különösen azok számára, akiknek nincs tapasztalatuk a kereskedelemben, kínálnak felhasználóbarát, könnyű vételi opciókat is. A kényelemnek azonban ára van, mivel a kezdőbarát opciók jelentősen magasabb díjat számolnak fel, mint amennyibe ugyanez a kriptovaluta kerülne minden webes felület standard kezelőfelületének használata esetén.

Egyes tőzsdék kriptovaluták vásárlását csak másik kriptovaluta útján teszik lehetővé, ami azt jelenti, hogy találni kell egy másik tőzsdét, hogy megvegyük az érméket, amelyeket a preferált tőzsde elfogad, mielőtt el tudunk kezdeni kriptovalutákkal kereskedni ezen a felületen.

Kriptovaluta vásárlása – pénzváltó

A kriptovaluta-tőzsdék zavaróan összetett kezelőfelületei miatt előfordul, hogy a szakértők az első elektronikus érme megvásárlására az online pénzváltókat ajánlják. Egy ilyen pénzváltóban kétféle tranzakció végezhető el: fiat-to-crypto és crypto-to-crypto. Minden pénzváltó a felhasználó személyes pénztárcájába küldi el a kriptovalutát.

Ilyenkor – az EU előírásaira tekintettel – szükség van a személyazonosság igazolására. A tőzsdékkel ellentétben viszont léteznek regisztrációs kötelezettség nélküli pénzváltók is, ami a fiók létrehozás és az adatellenőrzés fázisának kihagyásával is lehetővé teszi a kereskedelmet.

Kriptovaluta vásárlása – kriptovaluta-bányászgép

A kriptovaluta-bányászat az a folyamat, melynek során a felhasználók közti tranzakciók igazolásra és hozzáadásra kerülnek a nyilvános blokklánc-főkönyvhöz. A bányászati folyamat felel az új érmék hozzáadásáért is a forgalomban lévő, létező kínálathoz, és ez az egyik klucsfontosságú elem, amely lehetővé teszi a kriptovaluták számára a decentralizált peer-to-peer hálózatként, külső központi szerv nélkül történő működést.

A Bitcoin a kriptovaluták legnépszerűbb és legérettebb példája, amely bányászható, de érdemes figyelembe venni, hogy nem minden kriptovaluta szerezhető meg ily módon – minden az algoritmustól függ, amelyet a fejlesztő használ. Például a Bitcoin bányászata a Proof of Work elnevezésű konszenzus-algoritmuson alapul.

A bányász egy csomópont a hálózatban, aki összegyűjti és blokkokba rendezi a tranzakciókat. Minden alkalommal, amikor egy tranzakcióra kerül sor, azt a hálózat minden csomópontja megkapja és ellenőrzi az érvényességét. A bányász-csomópontok ezt követően összegyűjtik e tranzakciókat a memóriából és elkezdik blokkokba rendezni. A hálózathoz történő ilyen hozzájárulás fejében a bányászok jutalmul kibányászott kriptovaluta-egységeket kapnak.

A kriptovaluta-bányászat azonban nem ingyenes tevékenység – főleg a számítógép processzorának erőforrásait használja fel. Ezért a bányászok többsége ehhez speciális felszerelést használ, amelyet kriptovaluta-bányászgépnek neveznek.

Rendeljen kriptobányászt

Vásároljon és kezdje el bányászni a kriptovalutákat

Az Kriptovaluta ásó  Asic Pro – egy ésszerű megoldás?

Az Kriptovaluta ásó Asic Pro egy ASIC integrált áramkör, amely egy kizárólag kriptovaluta-bányászathoz használt, speciális konstrukció alapján működik. Kényelmes, kis eszköz, egy USB pendrive-ra emlékeztető formában.

Az Kriptopénz-ásó  Asic Pro a dobozból való kivétele után egy minimális konfigurációs időt követően azonnal működésbe lép, ami azt jelenti, hogy kezdőknek is jó megoldás – elég csatlakoztatni, és a konfiguráció nagy része automatikusan megy végbe. Ha csak teszteljük a kriptovaluta-bányászatot, vagy egy kis teljesítményre van szükségünk és nem akarjuk emiatt leüríteni a zsebünket, az Asic Pro kriptovaluta-bányászgép ideális megoldás. Ha számos ilyen kis gépet is megengedhetünk magunknak, olcsón kiépíthetünk egy szép nagy bányásztelepet.

Hogyan jussunk hozzá az Kriptopénz-ásó Asic Pro-hoz? A megrendelést a gyártónál kell megtenni az internetes oldalán, vagy egy közvetítőn keresztül. A képviselővel folytatott chat-beszélgetés során bemutatásra kerül az Asic Pro bányászgép működése, majd az eszköz postán kerül elküldésre.

Ha kriptovalutákba történő befektetésbe vagy ezek használatába kívánunk belefogni, több különféle lehetőségünk van tehát – vásárlás egy tőzsdén vagy egy kripto-pénzváltóban, vagy az e-érmék saját kibányászása egy bányászgép segítségével. Az ajánlott opció az Kriptovaluta ásó Asic Pro, amely ideálisan alkalmas első kriptovalutánk megszerzésére, nem terhelve meg ezzel a zsebünket.